Tel.: 004-0745-494614 |
E-mail: szallas@hetvezer.ro

Látnivalók

Székelyföldi csillagtúra-ajánlatok

Félnapos székelyföldi csillagtúra-ajánlatok:

zete-tanosveny

Zete tanösvény – 100 méter

A 3–5 km-es séta során megismerheti a Felső-Nagy-Küküllő mente helytörténeti nevezetességeit és környezeti értékeit.

Ugyanakkor feltérképezheti a környék turisztikai és természeti látványosságait, kőzeteit, növény- és állatvilágát.

1496085_639171642812123_990642728_o

Túra a Madarasi-Hargita csúcsára
– 20 km

A Madarasi-Hargita a székelyek „szent hegye”. Az 1801 méteren fekvő csúcsról szinte belátni egész Székelyföldet, az Erdélyi-medencét, tiszta időben a Fogarasi-havasokat is.
A Madarasi-Hargita Székelyföld egyik legnépszerűbb síközpontja. Összesen 4,5 kilométernyi sípálya található 1500-1760 m tengerszint feletti magasságban. A síterep december közepétől április közepéig hóbiztos, kedvező időjárás esetén a szezon május közepéig tart.

 • Sípálya.

 • viztarozo

  Zeteváraljai víztározó – 4 km

  A Nagy-Küküllő felső szakaszának egyetlen mesterséges tava. Hossza 2,6 km, szélessége 400–800 méter, befogadóképessége közel 50 millió köbméter.

  A horgász többnyire kárászra, süllőre, domolykóra, dévérre, pisztrángra számíthat. A paducok horgászata már némi helyismeretet igényel, de ráakadva a rajokra, jókora példányok foghatók.

  Csukára kevesebb az esély, ugyanis jelenleg fiatal az állomány, pontyot pedig szinte lehetetlen fogni napközben, az éjszakai horgászat viszont tilos.

  izlandi4

  Ivói lovarda – 10 km

  Széles körű szolgáltatást nyújt a lovaglás terén. Vállalnak tereplovaglást, oktatást, minden korosztály által könnyen lovagolható izlandi lovakon.

  szekelyvarsag

  Székelyvarság – 10 km

  Itt-tartózkodása alatt ellátogathat a megye legnagyobb szórványtelepülésére, amely a vulkanikus eredetű Görgényi-havasok déli részén, 1000 méter magasan fekszik tengerszint felett. A népművészetek, -hagyományok és -szokások kiapadhatatlan kincsesbányája.

  Környékén az évszaknak megfelelően málnát, áfonyát, szedret, szamócát, illetve számos gombafajtát szedhet. Sebes folyású patakjaiban gyakori a pisztráng.

  Ivói Vadaspark – 10 km

  320 hektáros erdős területen fekszik, patakok futnak át rajta, hegyek veszik körül. Ebben a varázslatos miliőben szarvasok, őzek, muflonok és vaddisznók élnek.


  Egész napos székelyföldi csillagtúra-ajánlatok:


  Csillagtúra-ajánlat a Sóvidéken

  udvarhely2_738

  Székelyudvarhely – 16 km

  A székely anyavárosként is emlegetett település lendületesen fejlődik Erdély szívében, és a sok megpróbáltatás ellenére leginkább megőrizte magyarságát. Büszkén áll a város főterén a Vasszékely szobra, a mindenkori székely katona jelképe, a megmaradást, a kitartást és a vasakaratot megtestesítve.

  881899

  A korondi kirakodóvásár – 43 km

  A kerámiájáról híres Korond a Sóvidék legnevezetesebb települése, iparművészeti, idegenforgalmi és művelődési központja. Híres az egész falun átívelő népműves „kirakóvásáráról”, ahol kerámiatermékek, szalma- és gyékényfonatok, gyapjútermékek, faeszközök, használati és dísztárgyak közül válogathat a látogató.
  Teleki József írta Korondról: „Minden ember itt vagy fazakas, vagy sendelly csináló.” (Úti Jegyzések, 1799).

  1280px-szejkefurdo_szekelykapuk

  Orbán Balázs síremléke, székely kapuk sora – 20 km

  A legnagyobb székelynek nevezett írót, tudóst, polihisztort Szejkefürdőn temették el. A kegyeletüket lerovó látogatók székely kapuk alatt sétálhatnak fel kopjafás síremlékéhez, melyen bronz dombormű őrzi a kalandos életű báró arcvonásait.

  2915120

  A parajdi sóbánya – 53 km

  Parajd a Sóvidék központja, Európa és ezen belül a Kárpát-medence egyik legfontosabb sóbányája. Igazi turisztikai látványosság, az egykor kitermelt kamrákat gyógyászati és turisztikai célokra alakították át. A látogató szórakozva gyógyulhat, ugyanis van focipálya, játszótér fajátékokkal, néhány üzlet, valamint mászófal.
  Szintén a sóbányában található a világon egyedülálló ökumenikus kápolna, ahol nemcsak istentiszteleteket és miséket, hanem koncerteket is tartanak.

 • Wellness és termálfürdő

 • tamasi_aron_sir

  Tamási Áron-emlékmű Farkaslakán – 27 km

  Tamási Áron (1897–1966) székely író, a XX. századi magyar irodalom meghatározó alakja. Regényei és novellái közül kiemelkedik az Ábel-trilógia. Stílusára a székely nyelvjárási szófordulatok sora és a metaforikus kifejezésmód jellemző, műveit pedig áthatja a székely szellemiség.
  Tőle származik a szállóigévé vált híres mondat: „Azért vagyunk a világon, hogy valahol otthon legyünk benne.”
  Sírfelirata szerint: „Törzsében székely volt, fia Hunniának. Hűséges szolgája bomlott századának.”

  medve-to-580

  Szováta és a Medve-tó – 62 km

  A város sóstavairól és sószikláiról nevezetes. A Medve-tó a világ legnagyobb heliotermikus tava. Alakja kiterített medvebőrre hasonlít, innen származik a neve. A beömlő patakok édesvize vékony réteget képez a tó felszínén, ez átengedi a napsugarakat, melyek aztán fölhevítik a mélyebb, sóban dús vízrétegeket, így a felszíntől lefelé növekszik a hőmérséklete. Nyáron a Medve-tó felszíni hőmérséklete eléri a 40 °C fokot

 • Sípálya
 • Termálfürdő


 • Csillagtúra-ajánlat Csíksomlyótól a Szent Anna-tóig.

  img_0535_b

  Homoródfürdő – 25 km

  A település festői környezetéről és borvízforrásairól híres. A 12 forrás vize ivókúraként szív- és érrendszeri panaszok, magas vérnyomás és emésztőszervi megbetegedések kezelésére alkalmas.

 • Wellness és termálfürdő
 • Sípálya

 • csiksomlyoibucsu

  A Csíksomlyói kegytemplom és zarándokhely – 60 km

  Évente több százezren zarándokolnak oda az egész Kárpát-medencéből, illetve a világ számos pontjáról. A csíksomlyói kegytemplomot ferences szerzetesek építették 1442 és 1448 között. Legértékesebb tárgya a Szűz Mária-kegyszobor, amely 1510 és 1515 között készült reneszánsz stílusban, hársfából. A maga 2,27 méterével a legnagyobb a világon ismert kegyszobrok közül.
  A templom közelében található a somlyói borvízforrás, amelyet ma is sokan látogatnak, vizét pedig előszeretettel fogyasztják.

 • Wellness és termálfürdő
 • Sípálya

 • hargitafurdokotelpalya

  Hargitafürdő – 48 km

  Hargitafürdő hegyvidéki jellegű üdülőhely, a környékbeliek kedvenc síparadicsoma. A települést borvízforrásai és mofettái tették ismertté. Mindezek a Csicsói-Hargita sűrű fenyveseinek szívében találhatók. Izgalmas kalandokat kínál a Balu Park, mely Erdély legnagyobb és legösszetettebb kötélpályájával csodálatos élményt nyújt felnőttnek, kicsinek egyaránt.

 • Sípálya

 • tusnadfurdo

  Tusnádfürdő – 90 km

  Románia legkisebb városa gyógyhatású ásványvízforrásainak, jó levegőjének és a környező fenyveseknek köszönhetően vált ismertté. A településen számtalan borvízforrás és mofetta található, ezek tették „Erdély gyöngyévé”. 2013 telén nyílt meg Tusnádfürdő termálvizes élményközpontja, ahol különböző méretű és hőfokú gyógyvizes medencékben lazíthatnak a látogatók.

 • Wellness és termálfürdő
 • Sípálya

 • csikszereda

  Csíkszereda – 60 km

  Hűvös éghajlata miatt a Kárpát-medence egyik hideg pólusa. Hargita megye székhelyeként fontos szerepet tölt be a megye kulturális és gazdasági életében. Nemzetközi színtéren a városhoz tartozó Csíksomlyó (a magyarság legnagyobb búcsújáró helyszíne) révén vált ismertté.
  Csíkszereda legrégebbi építészeti nevezetessége a teljes épségben fennmaradt Mikó-vár, amely ma a Csíki Székely Múzeum otthona. A múzeumnak jelentős szerepe van a város kulturális életében, időszakos és állandó kiállításait mindenképp érdemes felkeresni.
  A jobb napokat is megélt Szeredai-fürdő és Zsögödfürdő a középkortól mindmáig népszerű fürdőtelepe a városnak.

  szent-anna-to

  A Szent Anna-tó és a Mohos-láp
  – 112 km

  Közép-Európa egyedülálló természeti csodája, amely 1050 méteres tengerszint feletti magasságban található. A tó vulkáni kráter alján keletkezett, minden oldalról erdővel benőtt magas hegycsúcsok határolják. Nincs forrása, az esővíz és az elolvadt hó leve táplálja, ettől függetlenül kristálytiszta a vize. Az északi részén levő tisztáson kápolna található.

  A szabálytalan kör alakú Mohos-tőzegláp a Szent Anna-tó kráterével szinte egy időben keletkezett, azóta elöregedett, és ma már csak apró tavacskák utalnak a helyén lévő egykori tóra, amelynek alapterülete négyszer nagyobb volt a Szent Anna-tó területénél. Az évezredek óta tartó lassú apadás következtében a tó elmocsarasodott, magashegyi láppá alakult át, felszínét változatos tundrai növényvilág borítja. A tőzegláp területén számos nyílt vízfelület (tószem) és különféle növényritkaságok találhatók. A Mohos Természetvédelmi Területen nyílik a Drosera rotundifolia, Románia egyetlen húsevő virágfaja.


  Csillagtúra-ajánlat a Békás-szoroshoz

  gyergyoszentmiklos

  Gyergyószentmiklós – 45 km

  Románia talán leghidegebb éghajlatú városa, amelynek egyik legszebben parkosított főtere van az országban. E székelyföldi kisváros életét nagyban meghatározza az örmény kultúra és építészet.

 • Sípálya

 • sugobarlang

  A Súgó-cseppkőbarlang – 51 km

  A tekerőpataki Súgó-barlang turisztikai, természeti ritkaság, Gyergyószentmiklóstól 13 km-re található. A feltérképezett járatok hossza több mint egy kilométer, azonban csak pár száz métert lehet bejárni.

  gyilkos-to

  A Gyilkos-tó – 70 km

  Székelyföld egyik legismertebb és leglátogatottabb természeti ritkasága, torlasztava, legnagyobb mélysége 11 méter. 1837-ben keletkezett, miután a keleten lévő Gyilkos-kő (1378 m) oldalán felhalmozódott agyagos lejtőtörmelék nagy esőzések hatására lezúdult a völgybe, és több patak folyását elzárta. A tóból még ma is kiállnak a völgy elöntött fenyőcsonkjai. Nevét a fölé emelkedő Gyilkos-kőről kapta, de máig sem lehet tudni, hogy a megnevezés gyilkosságot vagy a hegyre vezető veszélyes ösvényeket sejteti-e.
  Román neve – Lacu Roșu (jelentése Vörös-tó, Vereskő-tó) – arra utal, hogy a Vereskő-patak hordaléka sokszor rozsdavörösre színezi a tó vízét. A Kárpátok egyik legfestőibb tavaként tartják számon, melyet 1000 m feletti sziklacsúcsok öveznek.

  bekasi_szoros

  A Békás-szoros – 70 km

  200-300 méter magas sziklafalaival a Békás-szoros Európa egyik természeti ritkasága, a hegymászók paradicsoma. Tektonikus eredetű szurdokvölgy, amely a Csalhó-hegység lábánál, a Békás-patak és az Aranyos-Beszterce folyók találkozásánál található; a Nagyhagymás Nemzeti Parkhoz tartozik.
  A Békás-szorosnak három fő része van: a Pokol kapuja, a Pokol tornáca és a Pokol torka. A világon kizárólag itt található a békási csűdfű, de a szegfűfélékhez tartozó kőhúr és a ritkaságszámba menő havasi gyopár is fellelhető a környéken. Az Oltárkő (1154 m) – a Békás-szoros legszembetűnőbb sziklatornya – az egész szurdokvölgy fölött uralkodik, csúcsára fenséges kilátást nyújtó sziklamászó utak vezetnek. A szoros egyetlen ismert nagyobb barlangja a 28 méter hosszú és 26 méter széles Hóvirág-barlang.


  Csillagtúra-ajánlat a Kis-Küküllő vidékén

  szekelykeresztur

  Székelykeresztúr, Petőfi Sándor körtefája – 45 km

  Székelykeresztúr kisváros, híven őrzi Petőfi Sándor emlékét. A szabadságharc költője az ottani Gyárfás-kúriában töltötte élete utolsó éjszakáját, majd reggel elindult a végzetes fehéregyházi csatába. A kúria kertjében látható körtefa őse „Petőfi körtefája” néven ismeretes. A legenda szerint alatta szavalta el csatába indulás előtt az „Egy gondolat bánt engemet” című versét.
  „Haldoklik az öreg tanú, Petőfi vén körtefája. Azt beszélik, ő látta volt verset írni utoljára.” (Kányádi Sándor)

  bozodujfalu

  Bözödújfalu – 61 km

  A faluromboló zsarnokság jelképének helyszíne. A tó helyén állt Bözödújfalu, amelyet elárasztottak vízzel, és mostanra már csak néhány romos állapotban lévő épület maradt meg a településből. A 2014 júniusában az addig álló templomtorony is elsüllyedt, és enyészetté vált a faluval együtt.

  szekelyderzs

  A székelyderzsi unitárius vártemplom – 36 km

  Az UNESCO-világörökség kincse, Kárpát-medence sokak által ismert zarándokhelye. A monumentális építészeti látványosságon kívül a világon egyedülálló élő örökség, a rovásírásos emlék, és a XV. századból származó faliképek is felkelthetik a turisták érdeklődését. Több mint kétszáz éves hagyomány, hogy a falu lakossága télen szalonnát, kolbászt és füstölt húst tárol a vártemplomban. Mindez a köréje épülő szokásrenddel egyedülálló látványosságnak számít a világon.

  segesvar

  Segesvár – 66 km

  A város építését a XII. században kezdték el a magyar királyok által idetelepített szászok, akiknek nem sokkal később Segesvár lett a központjuk. Erdély legszebb, máig lakott középkori várnegyede a világörökség részét képező történelmi belvárosban található és várfal övezi. A segesvári vár egyik legismertebb nevezetessége a 172 fokból álló, 1642-ben épült, fából készült, fedett lépcsősor, amely a főtértől a Várhegyre vezet.


  Közeli sípályák:

  madarasi

  Madarasi-Hargita
  – 20 km

  Magasság: 1500 m
  Szintkülönbség: 200 m
  Sípályák hossza: 6 km
  Liftek száma: 5

  veresvirag

  Gyergyócsomafalva
  – 40 km

  Magasság: 1100 m
  Szintkülönbség: 150 m
  Sípályák hossza: 3,1 km
  Liftek száma: 1

  homorod

  Homoródfürdő – 25 km

  Magasság: 800 m
  Szintkülönbség: 100 m
  Sípályák hossza: 400 m
  Liftek száma: 4

  toplitaa

  Maroshévíz – 79 km

  Magasság: 850 m
  Szintkülönbség: 125 m
  Sípályák hossza: 1500 m
  Liftek száma: 2

  hargitafurdo

  Hargitafürdő – 48 km

  Magasság: 1300 m
  Szintkülönbség: 200 m
  Sípályák hossza: 4 km
  Liftek száma: 5

  bucsin

  Bucsin – 70 km

  Magasság: 1200 m
  Szintkülönbség: 100 m
  Sípályák hossza: 3,4 km
  Liftek száma: 3


  Wellness: Termál- és gyógyfürdők a közelben

  Homoródfürfői termálfürdő

  Homoródfürdő – 25 km

  Tusnádfürfői termálfürdő

  Tusnádfürdő – 90 km


  Foglalási űrlap  Áraink: A panzió épületében a szállásdíj félpanziós ellátással (reggeli és estebéd): 30 euró/fő/éj.

  12 éven aluli gyereknek 30%-os kedvezményt biztosítunk, 3 év alatt a szállás ingyenes.

  A kulcsosházak bérleti díja:
  – az 1-es számú, bal oldali kulcsosház 120 euró/ház/éj;
  – a 2-es számú, jobb oldali kulcsosház 150 euró/ház/éj.
  Félpanziós ellátással: +15 euró/fő/nap.